Sociedad

Nou cop policial a a la comercialització il·legal de marfil

Aquesta vegada la Guàrdia Civil ha intervingut quasi 90 peces de marfil d'elefant africà que haurien tingut al mercat un preu superior als 300.000 euros

Fonts policials asseguren que es tracta d'un dels comisos de marfil més importants que ha fet mai la Guàrdia Civil a Catalunya.

A causa de la crisi econòmica, els antiquaris es troben cada cop més particulars que es desprenen d'objectes de valor com és el cas d'aquestes peces de marfil que estaven a punt de ser subhastades a Balclis, una de les cases de més prestigi de Barcelona. De fet, la Guàrdia Civil ha detingut en les últimes hores el seu administrador i l'acusa d'un delicte de contraban, castigat amb penes que van d´1 a 5 anys de presó.

Más información

D'aquesta comís cautelar la Guàrdia Civil ja n'ha informat a la fiscalia. Aquestes peces de marfil elaborades havien arribat aquí de manera il•legal perquè no tenien cap document que en demostri l'origen legítim. Només disposaven d'un contracte de cessió entre particulars que no té cap valor en el cas del marfil atès que els elefants són una espècie amb màxima protecció pel risc d'extinció. De fet, la Guàrdia Civil també investigarà els certificats presumptament irregulars expedits per la Federació d'Antiquaris a Madrid per esquivar la llei.

De la venda d'aquestes peces a les subhastes se n'obtenen beneficis importants perquè el comerç es queda amb el 15% de qui ven i amb el 15% del preu del que compra. Aquestes 90 peces s'entregaran al servei de duanes de Barcelona.

És la segona troballa important de la Guàrdia Civil en pocs dies. Dijous passat, els agents van trobar 24 ullals d'elefant en una casa del Masnou, al Maresme, que no tenien tampoc documents per acreditar la seva importació legal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00