Sociedad

Els farmacèutics es plantegen una nova vaga

Els farmacèutics catalans alerten del risc de col.lapse del sistema sanitari com a conseqüència dels retards de pagament que acumula l'administració i que, en el cas de les oficines de farmàcia, supera els 300 milions d'euros

Una farmàcia al centre de BarcelonaEDUARD NAVARRO

Els col•legis de farmacèutics han convocat una assemblea per dimarts que ve en que es podria decidir una segona vaga en menys de cinc mesos, després que la Generalitat hagi acumulat un altre mes d'impagament dels fàrmacs.

La Generalitat deu els medicaments de novembre, desembre, gener i febrer, i ja ha comunicat als farmacèutics que en el millor dels casos no incrementarà el deute al llarg de 2013. És a dir, que els diu que es vagin fent a la idea que hauran de suportar els quatre mesos de deute, una situació que aboca moltes oficines a una situació extrema.

Más información

Després de la reunió amb l'administració, el Consell de Col·legis de Farmacèutics pretén aconseguir unir tot el sector sanitari concertat on, en total, es calcula que el deute arriba als 1.000 milions d'euros. Els farmacèutics, per la seva part, aprofitaran la celebració d'un congrés a Barcelona la setmana que ve per decidir mesures, entre les que es dóna per fet que hi haurà un nou tancament patronal. Jordi Dalmases, president de farmacèutics de Barcelona: "El dia 5, al Palau de Congressos de Montjuic farem una reunió a la qual estan convidats tots els titulars d'una farmàcia a Catalunya. Allà es proposaran mesures i segur que tindrem tancaments d'oficines de farmàcia. Segur que prendrem mesures importants com requereix la situació"

Dalmases ha comparegut avui amb els seus col·legues de Lleida, Tarragona i Girona, i ha explicat que 14 farmàcies ja han hagut de tancar, que dues s'han hagut de posar a subhasta, i que al voltant d'un centenar es troben en concurs de creditors. En total, a Catalunya hi ha 3.100 farmàcies.

El BBVA i La Caixa es neguen a donar, segons els farmacèutics, més crèdit per mantenir l'activitat d'aquests negocis i perquè la Generalitat no pot assegurar un calendari concret de pagament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00