Sociedad

10 detinguts a Girona I Figueres per estafar a usuaris de banca on line

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa que va estafar 300.000 euros a usuaris de banca per internet. Hi ha 10 detinguts entre Girona i Figueres, que tenien muntada una autèntica estructura empresarial

La policia ho va començar a investigar arran d'una denúncia d'un usuari de banca on line que, l'estiu passat, va advertir que algú havia tret diners d'un compte seu sense la seva autorització. Es dedicaven a fer rèpliques de les pàgines web de diferents bancs per tenir accés a les dades personals i a les claus bancàries de les víctimes.

També duplicaven les targetes dels seus telèfons mòbils per poder rebre els missatges que envia el banc per actualitzar contrasenyes. D'aquesta manera, entraven als webs originals dels bancs i podien manipular els comptes sense que el titular se n'adonés fins que els diners ja no hi eren.

Aquesta banda estava perfectament organitzada i cadascun tenia la seva feina molt ben delimitada.

Más información

Hi ha 10 detinguts i s'han registrat tres pisos on la policia s'ha incautat de 6 ordinadors, 7 discos durs, tablets, targetes wifi, impressores, càmeres de vídeo i altre material necessari per fer les falsificacions. La policia calcula que com a mínim havien estafat 300.000 euros, fent transferències de com a mínim 10.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00