Economía y negocios

GISA pot tancar divendres l'acomiadament del 45 per cent de la plantilla

Dies d'angoixa entre la plantilla d'Infraestructures de la Generalitat, l'antiga Gisa. Demà passat s'ha de tancar la negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que comportarà l'acomiadament d'entre 75 i 97 persones, d'un total de 211 treballadors

ACN

Ja es coneix la llista d' acomiadats però una part podria salvar-se en funció de l'acord final entre Direcció i Comité d'empresa.

Dilluns es va conèixer una primera llista d'acomiadats però després es va saber que alguna d'aquestes persones es podien salvar si la Direcció accepta la proposta del Comité per rebaixar salaris i altres despeses.

Más información

El President del Comité, Francesc Regàs, diu que l'afectació de plantilla podria ser mínima si la Direcció acceptés rebaixar el que gasta, per exemple, a l'edifici i serveis que utilitza: "Estem molt per sota de la despesa de personal d'una empresa normal i corrent. I tot i això la direcció insisteix en que la gent ha de marxar. Només un petit ajust d'un 5 per cent en proveïdors i despeses, pràcticament l'afectació a la plantilla seria mínima".

Pel que fa al salari, el Comité acceptaria una rebaixa addicional al 5 per cent que ja se'ls aplica. D'aquestes mesures d'estalvi depèn la continuïtat a la plantilla d'una quarta part dels acomiadats previstos.

Divendres es decidirà en assemblea si s'accepta l'acord. Cas que s'apliqui l'ERO sense acord, els acomiadats seran 97 dels 211 treballadors que té ara Infraestructures de la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00