Última hora

BORRELL EN HORA 25 Josep Borrell, sobre la situación en Oriente Próximo: "Estamos al borde del abismo"

Sociedad

El Parlament torna a votar el dret a decidir

Un mes i mig després que el Parlament aprovés la declaració sobiranista, la cambra catalana torna a posicionar-se avui a favor del dret a decidir

ACN

El text, en aquesta ocasió, és menys ambiciós: no parla de Catalunya com a subjecte polític i insta els governs català i espanyol a obrir el diàleg per a pactar la consulta. Es menys ambiciós, però tindrà més suport que l'anterior. Hi votaran a favor CIU, ERC, PSC i IC. En total, 104 dels 135 diputats del Parlament.

La gran novetat és que el PSC se sumarà, aquest cop, a CiU, ERC i ICV perquè el text parla només de dialogar la celebració de la consulta. De fet, la resolució que avui es vota l'han portat al Parlament els socialistes. Es el mateix que text fa dues setmanes va provocar la crisi entre el PSOE i el PSC al Congrés dels Diputats.

Más información

El portaveu socialista, Maurici Lucena, diu que en l'anterior votació hi va haver mala fe: "Va haver-hi un intent de deixar arrumbat el PSC en aquesta matèria. Perquè si som capaços de votar això, que és exactament el que el PSC proposava a finals de gener, em costa molt d'entendre per què no es va poder arribar a aquest acord llavors"

ERC reconeix que aquest text rebaixa la declaració que es va aprovar fa setmanes, però fins i tot així li donaran suport. Sempre, diuen, pel bé del dret a decidir. La CUP aquest cop s'abstindrà. Diuen que es tracta d'una "abstenció incrèdula" perquè NO confien que es pugui arribar a un acord amb Madrid en aquesta matèria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00