Sociedad

FGC no recuperarà ni la meitat dels diners del fons de pensions il.legal

L'empresa es quedarà amb el patrimoni dels 2 ex presidents condemnats i renuncia a demanar diners als altres directius que van cobrar, però que no tenen responsabilitat penal

Un tren dels Ferrocarrils de la GeneralitatACN

Definitivament, Ferrocarrils de la Generalitat cobrarà menys de la meitat dels 2,7 milions d'euros que els ex presidents Antoni Herce i Enric Roig havien de pagar a l'empresa per haver creat uns plans de pensions il.legals als anys 90. El patrimoni dels dos condemnats per malversar diners públics té un valor molt inferior a la xifra fixada per la justícia i a més, Ferrocarrils no reclamarà diners als altres directius que van cobrar també diners dels plans de pensions il.legals, però que no estan condemnats.

Más información

Ferrocarrils ja ha signat inicialment un acord amb Enric Roig pel qual l'empresa pública es quedarà amb dos immobles que són propietat de l'ex president. No cobreix ni la meitat del deute, però és tot el que té, segons asseguren fonts de l'empresa. En el cas d'Antoni Herce no hi ha hagut acord i la justicia posarà el seu patrimoni a pública subasta. El problema és que només té propietats compartides i per tant el valor és molt baix.

El consell d'administració d'ahir a la tarda també va decidir no reclamar diners als altres directius que també van cobrar plans de pensions il.legals, però que no estan condemnats. Un informe encarregat per la companyia assegura que hi hauria alguna opció de rescabalament per la via civil, però segons els advocats de Ferrocarrils, l'empresa tindria poques possibilitats de guanyar i moltes d'haver de perdre i haver de pagar les costes del judici. Segons les mateixes fonts els diners que hauria de pagar Ferrocarrils en cas de no guanyar la demanda podrien superar el milió d'euros.

La reunió del Consell d'administració va ser llarga i el punt sobre la possibilitat de reclamar als directius que van cobrar diners del fons de pensions va ser un dels que va generar més debat. Fins el punt que es va posar damunt la taula la possibilitat d'ajornar la decisió. Però finalment es va votar i es va donar per tancada aquesta qüestió.

Antoni Herce i Enric Roig van crear un fons de pensions que el Tribunal Suprem va considerar il.legal i que va repartir aquests 2'7 milions d'euros, dels quals es van beneficiar. Els van condemnar a 4 anys i mig de presó i tornar els diners, però ara es confirma que l'empresa NO els recuperarà tots.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00