Economía y negocios

El 19 d'abril es prohibirà el pas de camions de gran tonatge per la N-II

En els propers dies la Ministra, Ana Pastor, i el Conseller, Santi Vila, escenificaran l'acord que preveu descomptes per als vehicles pesants de fins el 50%

A partir del divendres 19 d'abril, els camions de 4 eixos o més no podran circular per la Nacional 2 entre Maçanet i la Jonquera. La prohibició es fa per millorar la seguretat d'una carretera que no té les condicions necessàries per assumir el volum de vehicles pesants que la utilitzen.

El Ministeri de Foment, la concessionària, ABERTIS i la conselleria han arribat a un acord per compensar econòmicament els transportistes afectats per aquesta mesura. Al final, tindran descomptes d'entre el 25% i el 50% en funció del recorregut que facin.

la Conselleria ha mantingut diverses reunions amb el sector del transport de carretera que s'ha mostrat crític amb la mesura.

Más información

El responsable de Territori, Santi Vila, insisteix en què el descompte en el peatge sumat al temps que guanyen i el combustible que no gasten anant per l'autopista ha de fer que l'impacte de la mesura sigui en el pitjor dels casos neutre per a aquestes empreses.

La prohibició tindrà una zona d'impunitat entre la duana i la Jonquera perquè les benzineres i el sector de l'hostaleria d'aquella zona no pateixi les conseqüències negatives de la mesura.

De fet, al llarg de tot el recorregut la mesura serà flexible si s'acredita que s'ha de fer un recorregut per algun tipus d'aprovisionament. Només hi haurà una zona en la que passi el que passi no podrà circular cap camió de gran tonatge que és la travessia de Bàscara.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00