Directo

CONSEJO DE MINISTROS Más dinero contra la violencia machista y el programa para duplicar los cribados neonatales

Economía y negocios

Una terminal d'AVE de 700 metres quadrats a l'aeroport de Girona

L'estació de l'alta velocitat que la Generalitat vol fer a l'aeroport de Girona tindrà un edifici per a viatgers d'uns 700 metres quadrats i un aparcament per uns 500 cotxes

Un avió de Ryanair a l'Aeroport Girona-Costa BravaTANIA TAPIA - ACN

Els estudis del Departament de Territori diuen que inicialment passaran per aquesta estació més d'un milió de persones cada any, i la Generalitat no vol que neixi petita. El projecte està pràcticament enllestit i ara caldrà enviar-lo a Foment perquè faci tota la tramitació ambiental.

Segons aquests estudis, aquest edifici de 700 metres quadrats serà l'estació de viatgers i acollirà les dependències tècniques; s'adequaran andanes d'uns 400 metres de llarg, i hi haurà un aparcament en superfície amb capacitat per a 500 cotxes. El director general de transports, Pere Padrosa ha dit que calculen que al principi, passaran per aquesta estació 1.200.000 passatgers cada any i que hi haurà autobusos llançadora per arribar fins l'aeroport.

Más información

Els estudis estan molt avançats perquè la Generalitat manté el 2015 com la data en què hauria d'entrar en servei aquesta estació, inclosa en el projecte del corredor ferroviari del Mediterrani a les comarques de Girona, juntament amb la via d'ample europeu entre Figueres i Portbou i l'estació intermodal de Vilamalla.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00