Sociedad

Rubalcaba diu que va parlar amb Mas de buscar una nova "fórmula de convivència"

El secretari general del PSOE ha explicat que la seva proposta va ser "obrir un diàleg amb Catalunya per trobar una fórmula de convivència" que passaria per pactar la reforma constitucional

El secretario general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, durante la rueda de prensa celebrada esta mañana en la sede del partido, en la que ha pedido que el jefe del Ejecutivo, Mariano Rajoy, abandone la presidencia del Gobierno.EFE

En una entrevista a Onda Cero, Rubalcaba ha reconegut que la seva discrepància amb Mas i Navarro sobre el dret a decidir "segueix sobre la taula", però ha argumentat que com aquesta discussió "no condueix enlloc" i "no hi ha acord possible "el seu afany és anar al" fons de la qüestió ".

El dirigent socialista ha argumentat que Catalunya i Espanya fa molts segles junts, amb "moment difícils" i altres "molt bons", especialment els viscuts en els últims 35 anys.

Segons la seva opinió, ha arribat el moment de revisar el model que ha servit durant aquests 35 anys i per fer-ho cal "parlar amb Catalunya i buscar fórmules d'entesa".

Más información

El líder del PSOE ha subratllat que la seva idea de la reforma de la Constitució és "la mateixa" que té Navarro i que els tres van quedar a seguir parlant.

Ha recordat que la seva proposta de reforma constitucional no només afecta a l'àmbit territorial, sinó també al social i el polític, i ha remarcat que en aquest marc "cal obrir un diàleg amb Catalunya per trobar una nova fórmula de convivència que ens serveixi per diversos segles més ".

Durant la trobada de diumenge, els tres també van parlar "molt" d'economia i "bastant" d'Europa i del dèficit, i Rubalcaba va recolzar la demanda que el Govern de Mariano Rajoy reparteixi la flexibilització de l'objectiu de dèficit que aconsegueixi a Europa amb les comunitats autònomes

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00