Sociedad

El fiscal demana tres anys de presó per frau per quatre exdirectius de Caixa Penedès

La Fiscalia Anticorrupció demana més de 3 anys de presó per als exdirectius de Caixa Penedès a qui acusa d'embutxacar-se 20 milions d'euros a través de fons de pensió i assegurances. També demana que retornin la majoria d'aquests diners

ACN

La Fiscalia Anticorrupció sospita que els exdirectius van idear un complex sistema per crear, a esquenes dels òrgans col.legiats de la Caixa, un fons de pensió gairebé fet a mida, juntament amb pòlisses per assegurar quantioses indemnitzacions en cas d'acomiadament.

El fiscal Emilio Sánchez Ulled situa al capdavant de la trama l'exdirector general de Caixa Penedès, Ricard Pagés i calcula que els acusats es van embutxacar gairebé 20 milions d'euros en 10 anys.

El suposat frau es va descobrir al 2009, quan la crisi del sector financer va obligar a endurir les lleis sobre les remuneracions dels directius de les entitats bancàries.

Va ser llavors, segons el fiscal, quan Caixa Penedès es va adonar de les clàusules a mida que els acusats havien emmascarat en els seus contractes, diu literalment Anticorrupció.

Más información

La fiscalia demana que compleixin tres anys de presó i que retornin 14 milions d'euros a l'entitat.

Els encausats són Ricard Pagés, Manuel Troyano, Santiago Abella i Juan Caelles. Se'ls acusa d'apropiació indeguda i d'administració deslleial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00