Economía y negocios

200 multes a camioners per saltar-se la prohibició de circular per la N-2

La majoria dels conductors sancionats són estrangers que desconeixien la mesura

Normalitat a les primeres hores de prohibició de camions per la N-IIACN

Els mossos d'esquadra han posat unes 200 multes a camioners, una quinzena de mitjana cada dia, per no respectar la prohibició de circular per la Nacional 2 a les comarques de Girona segons ha confirmat a la Cadena SER el director del Servei Català de Trànsit. La mesura, que es va posar en marxa el 19 d'abril, ha suposat, segons la Generalitat, una reducció dràstica del nombre d'accidents.

Más información

La multa és de 500 euros i en el cas dels conductors estrangers l'han de pagar immediatament o els immobilitzen el vehicle. Ha passat en alguna ocasió en aquests últims 13 dies, segons ha explicat el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern en declaracions a la Cadena SER. La majoria de conductors, diu, havien accedit a la Nacional 2 per desconeixement: "No tenien notícia de la mesura i no havien advertit tampoc els senyals lluminosos que hi ha durant tot el recorregut, ha dit Isern.

Segons el director de Trànsit, els conductors que poden justificar que van a respostar o a menjar els deixen passar sense problemes, excepte pel nucli de Bàscara, on els mossos mantenen una patrulla als accessos: "Els que demostren que per la raó que sigui han de parar per fer avituallament, se'ls permet passar per la Nacional 2 sempre i quan no accedeixin al nucli de Bàscara, on està totalment prohibit".

Segons el director de Trànsit la prohibició de què no circulin camions per la N-2 està tenint bons resultats ja que pràcticament s'ha reduït la sinistralitat i hi ha pau social. "Ens interessa sobretot que no hi hagi accidents, que en el cas dels camions influïen en el 30% dels sinistres, i crec que estem aconseguint aquest objectiu", ha insistit Isern. A més, afegeix que entén que els transportistes estiguin molestos amb la mesura però insisteix que les bonificacions per passar per l'autopista són beneficioses.

"He hagut d'obrir la finestra per comprovar si encara hi havia carretera" veí de Bàscara

24:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130419csrcsrage_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00