Sociedad

La jutge demana a Itàlia més informació sobre els bombardejos a Barcelona

La jutge que investiga la querella pels bombardejos de l'aviació italiana sobre Barcelona durant la Guerra Civil ha enviat dues comissions rogatòries a Itàlia, segons ha sabut la Cadena Ser

Imatge d'un bombardeig a la ciutat de Barcelona durant la Guerra CivilMACBA

Per una banda la magistrada vol que s'identifiquin un per un els 6.000 pilots i oficials que van participar en l'atac i per l'altre, vol que li certifiquin si algun d'aquests soldats continua viu per poder tirar endavant el procés. Es tracta de la primera querella per crims de la Guerra Civil que s'admet a tràmit a l'Estat.

Segons fonts properes a la investigació consultades per la SER, les dues comissions rogatòries es van enviar a principis de març i estan en mans de la Fiscalia de Roma, que li ha de donar resposta, tot i que no hi ha cap termini màxim establert.

Más información

Una de les peticions s'ha enviat al ministeri de Defensa, per saber el nom de tots els oficials i pilots que van participar en els bombardejos. L'altre, s'ha dirigit al ministeri de Justícia perquè certifiqui si algun d'aquests homes continua en vida i podria respondre per aquests fets.

Els bombardejos de l'aviació italiana van allargar-se tres dies i van deixar més d'un miler de víctimes. L'Audiència de Barcelona va qualificar els fets com una de les pàgines més negres de la nostra història.

De fet, el Tribunal Provincial va ordenar a la jutge que continués endavant amb la investigació quan la magistrada la va arxivar provisionalment, al·legant que la majoria dels soldats que hi van participar estarien morts.

Llavors l'Audiència també li va demanar que cités a declarar historiadors i experts, una cosa que, segons aquestes mateixes fonts, s'estudiarà un cop s'hagi certificat la supervivència d'algun dels soldats.

Lluís Permanyer (20/03)

15:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130320csrcsrage_6.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00