Sociedad

Prioritat a la presó de Tarragona: impedir l'entrada d'armes i droga

De dia, els agents abandonen les garites de la presó de Tarragona per patrullar pel perímetre d'aquestes instal.lacions, per evitar el llançament de drogues i fins i tot armes a l'interior. Per això ahir no eren a les garites quan es van escapar 3 interns. Un d'ells continua fugat

Imatge d'una de les garites de vigilància de la presó de Tarragona(ACN)

Agents de la policia catalana s'encarreguen de la vigilància del centre des de l'any 91 quan es va fer el relleu a la Guàrdia Civil. La vigilància és bàsicament perimetral des de les quatre garites de les cantonades, unes garites que segons ha pogut saber la Cadena SER els Mossos d'Esquadra s'han queixat en més d'una ocasió de les seves condicions, asseguren que estan obsoletes i les seves finestres són molt estretes i no tenen visibilitat. És per tot això que consideren que aquesta vigilància des de les garites ha quedat absolutament desfasada. Els agents des que s'encarreguen de la vigilància de la presó també tenen ordres de no fer ús de l'arma de foc ja sigui per evitar cap fugida de presos ni tampoc quan es llencin objectes des del carrer a l'interior de la presó.

Más información

Des de la policia autonòmica temen que aquests llançament ja no només siguin de drogues tal i com s'ha denunciat en més d'una ocasió des dels sindicats sinó que tot plegat vagi més enllà i es puguin llençar armes.

Segons ha pogut saber aquesta redacció des de Mossos d'Esquadra ja s'ha alertat que darrerament s'ha detectat un augment d'aquests llançaments i asseguren que es podria arribar a introduir algun tipus d'arma que podria provocar incidents greus dins la presó de Tarragona. És per això que des de la direcció del centre i també des de la policia catalana s'ha demanat de manera reiterada que es col·loqui una xarxa que donés cobertura als patis, una petició que ha estat denegada al·legant que s'ha d'obrir un nou centre i que no hi ha pressupost per tirar-ho endavant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00