Sociedad

L'alcalde de Tarragona denuncia que la presó és obsoleta

Josep Fèlix Ballesteros reclama la posada en marxa del nou centre penitenciari del Catllar, que està acabat però no compta amb els serveis necessaris

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Pau Pérez.(CADENA SER - ACN)

L'alcalde assegura que la presó de Tarragona ha quedat obsoleta i que incidents com el d'ahir, de fuga de reclusos, ho constaten.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, diu que la presó de la ciutat no compta amb la infraestructura que requereix un centre penitenciari modern. Demana que es faci durant la primera meitat de legislatura el trasllat a la nova presó del Catllar, que està al costat de Tarragona.

Más información

Una obra que de fet ja està acabada però que no compta amb els serveis necessaris: "El pas a la presó de Mas Enric és una necessitat. No és que hi hagi una situació de sobresaturació excessiva en comparació amb d'altres centres com la Model però és evident que ja no té els mecanismes, les infraestructures i els mitjans que requereix una presó moderna"

Els Mossos d'Esquadra han intensificat els controls a les carreteres per tal de localitzar al darrer pres fugat. el segon va ser detingut ahir a la tarda a un camí rural del Morell.

La Generalitat continua parlant de casos aïllats en les 3 fugues que hi ha hagut a Catalunya en el que portem d'any, però els sindicats en culpen les retallades. Marc Monzón, representant de la UGT a la presó de Tarragona explicava que "hauria d'haver moltíssims més treballadors, revisar molt més i actualitzar els sistemes de seguretat. Estem treballant com a l'edat de pedra. És molt trist que estiguem treballant en aquestes condicions"

La Generalitat va atribuir la fuga d'ahir a la passivitat d'un dels funcionaris de la presó de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00