Sociedad

El Govern català titlla la llei Wert de "predemocràtica"

Els consellers Rigau i Homs asseguren que és "impossible de complir" a Catalunya i que és una "ferida enorme a l'autogovern" i a "la dignitat institucional"

ACN

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Educació (LOMCE) és "impossible de complir" a Catalunya i ha dit que és "un absurd". Rigau ha qualificat la llei de "predemocràtica" i de "ferida enorme a l'autogovern", i considera que no es pot aplicar el que preveu el Ministeri d'Educació per garantir l'escolarització en castellà a qui la demani. A més, ha denunciat que la LOMCE busca "trencar les bases pedagògiques" del model català i donar "una única visió d'Espanya". Rigau ha garantit que se seguiran oposant al projecte en el tràmit parlamentari i que , en cas que arribi a ser llei, continuaran defensant la llei del Parlament.

Más información

Rigau s'ha mostrat molt crítica amb la normativa presentada pel ministre i ha manifestat que ha quedat clar que l'objectiu de Wert "d'espanyolitzar els alumnes anava seriosament i era un projecte de govern". "Aquest projecte recentralitza les competències, segresta el currículum i els programes que siguin referents culturals per a les noves generacions i a més intenta trencar el model lingüístic a Catalunya", ha ressaltat.

Rigau ha atacat la normativa dient que no és pedagògica i que pretén canviar el model d'Estat; "és una llei recentralitzadora i un projecte de llei que si fos llei seria un atac frontal a l'Estatut", ha criticat. Així mateix, ha manifestat que la LOMCE és "predemocràtica i situa competencialment a Catalunya abans del decret del 1981 quan va rebre les competències en matèria educativa".

Però si una idea ha volgut deixar clara Rigau en al roda de premsa és que la normativa no es pot complir ni aplicar: "Es d'impossible compliment perquè la Llei d'Educació de Catalunya preveu que en unes primeres edats quan una família ho sol·licita se li fa un tractament individualitzat i ara la nova llei diu que el tractament individualitzat no procedeix. Proposen", ha afegit, "crear centres per aquestes famílies. A on es crearan aquests centres? a cada població? per a un sol alumne?, per a cada etapa?", ha preguntat la consellera per respondre que la llei "no té aplicació possible".

En termes molt similars s'ha pronunciat el conseller de Presidència, Francesc Homs qui ha qualificat la Llei Wert "d'atemptat directe a l'autogovern de Catalunya i al sentit comú". En aquest sentit, ha afegit que el text és "inaplicable" perquè tot el sistema educatiu català es basa en el marc de la immersió lingüística. "Com ho pensen fer efectiu?, ja s'ho poden mirar com vulguin", s'ha preguntat Homs. De la mateixa manera, el conseller i també portaveu del Govern ha assegurat que la decisió de l'Estat amb aquesta Llei "no és neutre" i ha subratllat que amb aquest text "no es construeixen ponts ni diàleg" entre la Generalitat i Madrid.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00