Sociedad

Voluntaris amb lesions medul.lars consciencien els joves

Persones vinculades a la Fundació Guttmann participen en una campanya impulsada per la Fundació Abertis per alertar els joves dels riscos de conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues

Un grup de voluntaris de l'Institut Guttmann, a la sortida de locals d'oci del carrer Tuset de BarcelonaFUNDACIÓ ABERTIS

Aquesta nit passada dos grups d'entre 4 i 6 voluntaris s'han instal.lat a dues zones d'oci de la ciutat de Barcelona per intentar transmetre als joves que conduir begut o drogat pot tenir conseqüències molt greus. En concret la campanya s'ha desenvolupat al carrer Tuset, a Sarrià, i el carrer Almogàvers, a Sant Martí. Aquesta matinada es repetirà l'operatiu.

Aquesta prova pilot forma part d'una campanya impulsada per l'Ajuntament i la Fundació Abertis amb l'objectiu de fomentar la conducció responsable.

En paral.lel a la informació, la guàrdia urbana ha realitzat proves d'alcoholèmia i de drogues en aquestes zones d'oci nocturn. Dels 117 test que s'han realitzat 6 han donat positiu. Una xifra que es correspon més o menys amb el percentatge de conductors beguts que la guàrdia urbana detecta en els controls ordinaris.

Más información

L'any passat es van realitzar 120 mil proves d'alcoholèmia i al voltant del 7 per cent van ser positives. En el cas de les drogues, les proves no estan tant generalitzades i només es fan quan els agents detecten una conducta anòmala i la persona dona negatiu en el test d'alcoholèmia. Aquesta nit passada dels 6 drogotest, 2 van ser positius. La principal causa indirecta dels accidents a Barcelona és la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00