Sociedad

Ferran Falcó diu al TSJC que només tenia un càrrec representatiu a ADIGSA

El diputat de CiU i expresident d'ADIGSA ha declarat aquest dimecres que no tenia ni idea de les comissions il·legals que suposadament es produïen en les operacions de la constructora pública, controlada per la Generalitat

ACN

Tot i que era el màxim responsable de l'empresa, Falcó, ha afirmat desconèixer una pràctica que, al seu dia, va destapar el president de la Generalitat Pasqual Maragall, en un tens ple al Parlament. Al marge de Falcó, el jutge també ha interrogat aquest matí el conseller delegat de l'empresa per aclarir el cas.

Más información

Ferran Falcó ha repetit els mateixos arguments que ja va dir al jutge de Barcelona que investigava les suposades comissions irregulars en el sí d'ADIGSA: defensa que ell era el president polític de l'ens, que tenia un càrrec representatiu i que no sabia res de com es contractaven les empreses que treballaven per ADIGSA. Falcó s'escuda en l'informe de la Sindicatura de Comptes del 2008 i explica que aquest document l'exonera de tota responsabilitat perquè deixa clar que les decisions executives i administratives no les prenia ell, sinó el conseller delegat.

El cas ADIGSA investiga si alguns constructors van pagar comissions a aquesta empresa pública perquè els adjudiquessin obres de rehabilitació i reforma. La tesi de la fiscalia és que qui administrava aquests pagaments irregulars era un intermediari de l'ens, Josep Maria Penin, també imputat, però que tant el president de l'ens, Falcó, com l'exconseller delegat, Josep Antoni Fondevila, n'estaven al cas. Segons fonts judicials properes al cas, Falcó ha reconegut que va recomanar a Fondevila que fitxés Penin perquè li va venir a demanar feina, però ha assegurat que després no en va saber res més. Segons aquestes mateixes fonts, el conseller delegat, que també ha declarat al TSJ, ha admés la contractació de Penin però també ha dit que desconeixia com contractava les constructores.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00