Sociedad

Els senglars provoquen 2 accidents de trànsit cada dia

El nombre de sinistres amb animals implicats s'ha incrementat en un 42% des de 2007, segons un estudi de la Generalitat

Un porc senglar caçat a les comarques gironinesACN

L'any 2011 es van produir 1.524 accidents de trànsit amb animals a les carreteres catalanes, un 42 per cent més que en 2007. Més de la meitat d'aquests sinistres estan provocats per ungulats (porcs senglars i cèrvids).

De fet, l'accident tipus es produeix al vespre, en una carretera secundària i contra un porc senglar i entre els mesos de Setembre a Gener. La Generalitat ha començat a fer algunes actuacions a les carreteres per intentar reduir els xocs.

Más información

La gran majoria dels accidents amb animals no provoca víctimes personals i quan causa ferits, normalment són lleus. Però, de mitjana, un xoc contra un animal té un cost social de mes de 6.200 euros, segons l'Estudi de l'Accidentalitat provocada per animals en llibertat a Catalunya. El Director General d'infraestructures de mobilitat terrestre, Xavier Flores, ha que explicat que són els diners dels danys al cotxe, mes el que costa mobilitzar els Mossos d'esquadra, els equips de conservació de la carretera, bombers.

L'increment del nombre de sinistres ha portat al Departament de Territori i Sostenibilitat a analitzar les característiques dels sinistres per intentar reduir-los al màxim. L'anàlisi ha detectat 143 trams de concentració d'accidents a la xarxa de la Generalitat, 18 dels quals són d'actuació prioritària. La major part dels xocs el 26% es concentren a les comarques de Girona, especialment a la comarca de La Selva, i a l'àmbit de Ponent amb un 21%.

Mesures contra els accidents

Un cop identificats els punts més conflictius, la Ge eralitat ja ha començat a actuar. Es fan tancaments perimetrals amb una malla que impedeixi l'accés dels animals a la calçada i es millorarà la senyalització. Xavier Flores ha insistit en què s'ha d'adaptar la senyalització als trams concrets on els animals envaeixen la calçada perquè si se senyalitza un recorregut llarg, les advertències acaben perdent efectivitat. La idea també és posar la senyalització només en els mesos en què es produeixen més accidents.

Tot això s'acompanyarà amb la neteja dels vorals de les carreteres, millorant la visibilitat en tres metres camp endins.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00