¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Una circular recorda als Mossos que poden aprofitar els cotxes requisats

Cada cop hi ha menys vehicles oficials dels Mossos d'Esquadra circulant, perquè els que s'espatllen no es reposen i els comandaments de la policia reclamen als agents que tirin de vehicles com els que s'intervenen a narcotraficants

Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra /

Ho preveu la llei i els caps policials s'han encarregat de recordar-ho en una circular a la qual ha tingut accés la Cadena SER. En aquest document intern un comissari diu que en el context actual és especialment recomanable tenir aquests cotxes, sempre i quan estiguin en perfecte estat.

La falta de vehicles no només l'apunten els sindicats. Els propis comandaments dels Mossos busquen recursos sota les pedres. Aquesta mateixa setmana, el cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació ha recordat per escrit a totes les unitats que han de tenir present que poden demanar cotxes intervinguts judicialment. Són els vehicles que el jutjat embarga als detinguts en operacions com, per exemple, contra el narcotràfic o el blanqueig de capitals.

La policia autonòmica compta, a dia d'avui amb 2.223 vehicles de quatre rodes, 515 menys que els que hi havia fa només dos anys, el 2011. El portaveu del sindicat Mossos d'Esquadra-Comissions Obreres, Toni Castejón denuncia que els cotxes que els queden "estan trinxats. Són vehicles que funcionen les 24 hores amb conduccions diferents i el desgasta de pneumàtics i de motor és espantós. Ja fa mesos que molts d'aquests vehicles ja estan al límit. Quan s'espatlla un, el vehicle desapareix per falta de pressupost. Francament la situació és insostenible"

Hi ha zones, com a l'àrea metropolitana sud de Barcelona, Baix Llobregat, Garraf o Penedès on han desaparegut en aquest temps 115 vehicles, on la zona metropolitana nord, Granollers, Sabadell, Mataró o Terrassa on han donat de baixa 91 cotxes patrulla. En el cas de les unitats de trànsit, hi ha 80 vehicles menys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?