La Generalitat adjudica l'oficina tècnica del 1714 al germà del president de la CCMA

Una adjudicació per valor de més de 900.000 euros. Fonts coneixedores del projecte asseguren a la Cadena SER que es tracta d'unes tasques que podrien assumir directament els propis tècnics del govern català, fet que ha generat malestar a nivell intern

Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals /

El Departament de Presidència, encapçalat pel conseller i portaveu del govern Francesc Homs, ha contractat l'empresa Magmacultura, SL que presideix Artur Duart, germà del president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart. Presidència externalitza concretament el servei de l'oficina tècnica que segons el contracte ha de realitzar les funcions de "conceptualització, planificació, coordinació i direcció tècnica sobre els actes i activitats incloses en la Commemoració del 1714".L'adjudicació, per valor de 930,000 euros, es fa amb data 9 de maig i es formalitza el contracte el 3 de juny d'enguany.

Fonts coneixedores del projecte asseguren que l'externalització és innecessària i que les tasques que s'encarreguen serien perfectament assumibles pels funcionaris del propigovern. Segons les mateixes fonts, aixòhaprovocat malestar perquè es fa en paral.lel a mesures per retallar les despeses en la plantilla de treballadors públics.

Magmacultura és una de les empresesmés reconegudesdelsector a nivell de estatal. Ha prestat serveis, segonsconsta en la seva web,als museus Picasso, el MNAC o el Reina Sofia, i també ha treballat perla Biblioteca Nacional, la Junta d'Andalusia iFundacions com La Caixa iCaixa Sabadell, entre d'altres.Fins i tot, l'any 2004 el govern de Xile els encarregal'organització de l'Any Neruda.

El Departament de Presidència afirma quel'adjudicació s'ha fet per concurs i que s'ha donat el projecte a la millor opció presentada. Afegeixen que l'administració no té ni els instruments ni el coneixement per a fer programacions culturals i que ho externalitzen tal i com han fet fins ara amb esdeveniments d'aquest tipus, com ara els actes de l'11 de setembre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?