Sociedad

Els immigrants del carrer Puigcerdà demanen una reunió amb l'Ajuntament

Els immigrants que malviuen i treballen a la nau del carrer Puigcerdà de Barcelona demanen una reunió urgent amb l'Ajuntament per trobar una sortida després de la sentència del jutjat social que ordena el desallotjament pel pròxim 18 de juliol

Les condicions de vida són molt precàries als assentamentsANNA PUNSÍ

La sentència requereix als mossos, als serveis socials i a la Creu Roja que busquin una alternativa pels afectats conscient, diu, de la crisi humanitària que pot provocar el desnonament.

Tot i que tenien poques esperances, la sentència els ha caigut com un gerro d'aigua freda. El pròxim 18 de juliol han d'abandonar la nau industrial del Poblenou que fan servir d'habitatge precari i com a taller per seleccionar, pelar i revendre la ferralla que recullen durant tot el dia pels carrers de Barcelona.

Más información

En la sentència la jutge retorna la nau a la immobiliària propietària de la finca i demana a les autoritats que treballin per buscar allotjament als 300 afectats. Carlota Falgueres de l'Assemblea Solidària de suport als assentaments té esperances.

L'Ajuntament de Barcelona ja ofereix suport humanitari als habitants de la nau a través de Creu Roja però els veïns creuen que són ajuts puntuals i individuals i ells reclamen un pla global. Diuen que oferir-los allotjament per 3 dies en un alberg no resol el problema i reclamen també que la jutge posposi la data de desnonament prevista pel 18 de juliol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00