Sociedad

Traficaven amb objectes robats des d'un taller de Terrassa

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup que traficava amb cotxes, tabac, joies i aparells electrònics robats des d'un taller de Terrassa. Hi ha 6 detinguts i l'operació continua oberta

Els objectes robats que han localitzat els Mossos d'Esquadra en aquesta operacióMOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup que presumptament es dedicava a traficar amb cotxes, tabac, joies i aparells electrònics robats des d'un taller de Terrassa. L'operació va comportar la detenció de sis persones, el passat 17 de juny, acusades de la venda il·lícita d'articles sostrets. La investigació es va iniciar el maig del 2012, quan es van arrestar dos homes per un delicte d'amenaces i de tinença il·lícita d'armes a Blanes (Selva), després d'amenaçar unes persones amb una pistola per un suposat deute. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici. L'operació continua oberta i no es descarten més arrestos.

Després de les dues detencions per un delicte d'amenaces i de tinença il·lícita d'armes, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per la sospita que els arrestats formaven part d'un grup criminal. Arran d'aquests treballs, es va constatar que l'organització es dedicava a rebre vehicles i altres objectes procedents de robatoris i furts.

Más información

La policia es va centrar en l'activitat duta a terme des d'un taller de Terrassa, on es manipulaven els cotxes robats per revendre'ls. La detenció de la persona que subministrava els vehicles va provocar que el grup se centrés en la distribució d'altres objectes de valors més fàcils de col·locar.

En aquesta nova fase, el grup criminal treballava, segons els Mossos d'Esquadra, amb dos tipus d'objectes. D'una banda, aparells electrònics com càmeres fotogràfiques i de vídeo o telèfons mòbils que venien a Catalunya. Per altra banda, distribuïen fora del Principat joies o rellotges de luxe.

Les joies sortien del país desmuntades i foses. Arran de dos escorcolls fets a l'Aeroport del Prat a una mateixa persona que estava sent investigada, la policia va trobar-li una bosseta amb setze diamants i una peça casolana similar a un lingot d'or de 444 grams.

Després d'aconseguir tota aquesta informació, els mossos van fer quatre entrades i escorcolls que van acabar amb la detenció dels sis acusats. Van entrar a tres domicilis de Barcelona i un de Terrassa, a més del taller esmentat d'aquesta localitat.

Arran d'aquests escorcolls, els agents van trobar més de 5.000 paquets de tabac de contraban amb un valor aproximat d'uns 20.000 euros. La resta de material que van recuperar és: quinze documentacions de vehicles dels quals se n'estudia la procedència, un connector per a la centraleta de vehicles, una pistola de perdigons, setze rellotges, quatre grups d'estris per a la determinació d'or, un aparell per autentificar diamants, nou telèfons mòbils, nou videocàmeres, dues videoconsoles, cinc ordinadors portàtils i 690 euros en efectiu.

Els detinguts són un veí de Barcelona, de 51 anys i nacionalitat armènia; una veïna del Bages, de 55 anys i nacionalitat espanyola; un veí de Barcelona, de 30 anys i nacionalitat espanyola; un veí de Santa Coloma de Gramenet, de 29 anys i nacionalitat espanyola; una veïna de Barcelona, de 22 anys i nacionalitat armènia; un veí de Barcelona, de 26 anys i nacionalitat armènia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00