Sociedad

L'Exèrcit a Girona no té diners per entrenar fora de la demarcació

A les comarques de Girona, l'Exèrcit no pot desplaçar-se per fer maniobres d'entrenament més enllà de les fronteres d'aquesta demarcació. La crisi fa que els soldats s'hagin de quedar a fer-ho tot a la base de Sant Climent Sescebes.

PAULA BRUJATS

El nou Subdelegat de Defensa a Girona, també ha dit que la crisi beneficia el reclutament i que els joves gironins que tradicionalment no s'allistaven a l'exèrcit, ho fan cada cop més.

En l'última convocatòria de reclutament s'ha aconseguit cobrir tot l'exèrcit amb gent que resideix a les comarques de Girona. Això confirma la tendència que els joves gironins s'allisten cada vegada més a l'exèrcit quan antigament no ho feien.

El nou Subdelegat de Defensa, el coronel Antonio Merlán Galán, diu que la crisi econòmica obliga a l'exèrcit a retallar en desplaçaments per fer les activitats d'instrucció. Per això, diu que s'han de fer amb menys temps i només a la base de Sant Climent Sescebes. Fins ara, les tropes de Girona es desplaçaven a altres bases militars de l'Estat, com a les de Saragossa, per fer aquestes maniobres d'entrenament.

El coronel Antonio Merlán ha pres possessió com a subdelegat de defensa a Girona, en substitució d'Hermenegildo Tomé. S'ha compromès a mantenir, o inclús, millorar les relacions de la delegació de defensa amb l'Ajuntament i els cossos policials de Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00