Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

El govern català accepta l'oferiment de diàleg de Rajoy però manté el calendari

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, reconeix que la carta de Rajoy no és la resposta que "pretenien" aconseguir, però assegura que no és el cop de porta que molts imaginaven i diu que el Govern "explorarà" totes les vies de negociació

El govern assegura que es prén seriosament l'oferta de diàleg de Rajoy, sense que això condicioni el calendari de la Consulta. En un comunicat molt estudiat, la Generalitat ha evitat el cos a cos amb el Govern Central, després de la carta de Rajoy. Reconeix que no és la resposta que esperaven, però diu que alemenys no és una negativa absoluta.

Homs assegura que el calendari per la Consulta es manté. Buscaran el concens amb la resta de formacions a favor del dret a decidir i abans d'acabar l'any, diu, "hi haurà data i pregunta".

Más información

El govern català admet que "pretenia" aconseguir de Rajoy una resposta diferent, més a l'estil "Cameron amb Escòcia", diu Homs, i que el missatge del Rajoy no està a "l'alçada tampoc del que reclamava la societat catalana".

Tot i així, però, Homs considera que la carta no és el "no vcom una casa de pagès" que molts imaginaven i per això s'ho prenen "seriosament" i "exploraran" totes les vies de diàleg.

Això sí, el portaveu del Govern assegura que no cauran en "ingenuïtats" i que no admetràn "dilacions".

El conseller de la Presidència també ha reconegut que la carta és molt superficial, no entra en cap dels 5 supòsits legals que planteja la Generalitat per fer la Consulta, ni tampoc explica si en aquest diàleg sense data de caducitat es podrà parlar de tot o només d'algunes coses.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00