Sociedad

Tutelats pel presumpte pederasta de Castelldans reconeixen abusos

Després de la declaració d'alguns dels nens, ara adults, tutelats pel presumpte pederasta de Castelldans, Benestar i Família diu que hi ha fonaments jurídics per personar-se com acusació

En aquesta fase d'instrucció del cas, el jutge ha requerit informes sobre el seguiment que feia la Conselleria i les dues fundacions, que van gestionar els 14 acolliments que va fer aquest presumpte pederasta, des de l'any 1997.

Algunes de les 6 persones que ara són majors d'edats i que van estat tutelats pel presumpte pederasta de Castelldans, han declarat que van ser víctimes d'abusos quan estaven en la seva casa d' acollida. Són les primeres declaracions que han transcendit de la instrucció d'aquest cas, que encara ha de prendre declaració a 5 nens que són menors d'edat.

Más información

L'advocat de 3 de les víctimes, ara majors d'edat, Francesc Sapena, afirma que si durant tant temps, els menors no ho van denunciar és "per què entre ells no s'ho deien". En aquesta fase d'instrucció del cas, s'ha sabut que alguns menors van ser víctimes d'abusos i filmacions de caire sexual en una habitació tancada, en el tercer pis de la casa de Castelldans. I fins i tot, entre els agreujats hi ha una noia, parella d'un dels joves tutelats, que va ser filmada en aquesta habitació on hi havia un llit de matrimoni.

Francesc Sapena creu que, després dels seus testimonis, s'haurà de plantejar demanar explicacions a l'administració sobre com gestionava aquests acolliments."Primer hem de veure els informes i quin seguiment feien i els dies que hi van anar,... que feien i com ho feien, aleshores decidirem".

La conselleria de Benestar Social i Família afirma que la investigació interna que va anunciar quan es va destapar el cas, el juliol passat està molt avançada i es donarà a conèixer en els propers dies. Mentre el jutge ha requerit informes sobre el seguiment que feia la conselleria i les dues fundacions, que van gestionar els 14 acolliments que des de l'any 97 va fer aquest presumpte pederasta.

La Generalitat reitera la voluntat de personar-se com a acusació participar en el cas del presumpte pederasta de Castelldans. Considera que hi ha fonaments jurídics i processals que ho justifiquen.

Francesc Sapena, advocat de 3 de les víctimes

00:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130927csrcsrcat_28.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00