Sociedad

Contractes fraudulents per cobrar l'atur

Incrementen els casos de frau a la Seguretat Social per empreses, fictícies o no, que venen falsos contractes laborals per poder cobrar l'atur. Durant aquest any, a Lleida, la Policia Nacional ha destapat fraus per impagaments o prestacions indegudes que pugen a un milió d'euros.

La manca de treball o la renovació del permís de residència estan darrera de les persones, principalment immigrants, que s'avenen a cometre el frau.

Entesa per les dues parts: els suposats treballadors es beneficien de l'atur i els empresaris dels 300 euros que els paguen pel contracte fals. I segons el Comissari en cap de la Policia Nacional a Lleida, Juan Fortuny, aquesta pràctica va en augment. "Hi ha gestories o persones que tenen un negoci, i que aprofiten la seva activitat per fer contractes a suposats treballadors a canvi de diners. Contractes que no es donen d'alta a la Seguretat Social, però que permeten als immigrants, per exemple renovar el permís de residència..."

Durant aquest any, la Policia Nacional a Lleida ha donat un impuls a la persecució de fraus a l'administració com són els impagaments a la Seguretat Social o a les prestacions indegudes de l'atur.

Más información

En diverses operacions, s'ha imputat un total de 84 persones, que havien aconseguit defraudar per diferents conceptes, al voltant d'un milió d'euros. El major gruix dels imputats són els suposats treballadors, però també hi ha alguns gestors o propietaris de negocis, vinculats al sector serveis o de la construcció.

Juan Fortuny, Comissari en cap de la PN de Lleida

00:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20131002csrcsrcat_36.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00