Sociedad

200.000 dies de baixa per culpa de la grip

El virus de la grip va ser el responsable, l'hivern passat, de gairebé dos-cents mil dies de baixa laboral a Catalunya. L'Agència de Salut Pública ha difós avui aquesta dada per reforçar l'argument que cal vacunar-se, especialment si es forma part d'algun dels col.lectius de risc, com ara embarassades o gent gran

Un professional administra una vacuna contra la gripACN

Enguany no es preveu que el virus sigui especialment virulent i la campanya de vacunacions s'ha endarrerit dues setmanes.

La vacuna es començarà a administrar a partir de dilluns vinent, dia 14. Durant la passada campanya de la grip, aquest virus va ser el causant de més de 195.000 dies de baixes laborals, el que representa un 7% del total. Són gairebé 3.000 baixes més que l'any anterior i és la segona xifra més alta dels últims cinc anys, només per sota de l'hivern 2009-10, el de la pandèmia de grip A. Això sí, les baixes per grip van durar de mitjana 5,4 dies, davant els 7 de 2010 o els més de sis de 2009 i 2011.

Más información

Un any més, les autoritats recalquen la importància de vacunar-se a les embarassades, persones majors de 60 anys, malalts crònics, persones amb obesitat mòrbida, així com cuidadors i personal sanitari.

La Generalitat ha comprat 1.200.000 dosis de la vacuna pel seu compte, pràcticament les mateixes que l'any passat, amb una despesa que sobrepassa els 4,7 milions d'euros. Catalunya ha adquirit les vacunes pel seu compte, sense participar -com l'any passat- de la central de compres de la que participen la major part de comunitats autònomes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00