La precaució post-Innova costa 40.000 euros l'any a l'Ajuntament de Reus

Polèmic sobresou en forma de productivitat al Secretari General i l'Interventor Municipal de l'Ajuntament de Reus. Els dos cobren des del 2012 20.000¤ l'any després que s'hagin ampliat les seves competències al capdavant d'INNOVA

Nota publicada per Comissions Obreres a la intranet de l'Ajuntament de Reus /

Sindicats i oposició carreguen contra el sobresou que consideren desproporcionat en temps de crisi

La judicialització de la política a la ciutat, ambla desfilada de tots els regidors de l'anterior consistoripels jutjats, la meitat en condició d'imputats, ha obligat l'alcalde de Reus, el convergent CarlesPellicer, a caminar amb peus de plom. Per això s'ha cuidat quequalsevol acció política estigui recolzada i avalada pelsecretari general i l'interventor municipal. Segons ha pogut saber la Cadena SER, aquesta precaució té un preu:40.000¤ l'any.

És el que cobren des del 2012 l'interventor municipal i el secretari general de l'Ajuntament per analitzar i estudiar tot el que es fa des del govern i també des de les empreses municipals. Segons ha pogut saber la Cadena SER, l'alcalde va signar un decret pel que els dos alts funcionaris han cobrat 20.000¤ de productivitat des del passat 1 d'agost del 2012, quan van començar a entrar als consells d'administracióde totes les empreses d'INNOVA,i fins el 31 de juliol del 2013. A partir d'ara, i segons marca el decret, cobraran 1.500¤ mensuals per la tasca afegida fins que s'enllesteixi aquest encàrrec, és a dir, sine die, de moment. Evidentment, a aquests diners cal sumar-hi el sou que, tot i les retallades dels darrers anys, supera amb escreix els 50.000¤.

Els sindicats es posen les mans al cap

Comissions Obreres va penjar una nota a la intranet de l'Ajuntament en que denunciava la productivitat que cobraven els dos funcionaris amb un sou més elevat a l'Ajuntament. Denuncien que, ara que s'està renegociant les productivitats de tota la plantilla, se'ls digui que no hi ha diners per incrementar-les i en canvi es pagui 20.000¤ 'extra' al secretari i l'interventor. Fonts del govern municipal consultades per la Cadena SER asseguren que la feina que recau ara sobre els dos alts funcionaris conté un elevat grau de responsabilitat i un increment de l'horari de laboral, i que cal remunerar-ho. Des de la oposició, el portaveu del PSC Andreu Martín, assegura que 'costa entendre que s'incrementi el sou dels que més cobren en 1.500¤ al mes... hi ha funcionaris a l'Ajuntament que no cobren aquests diners'.

CiU es contradiu

Però va ser el grup municipal de Convergència i Unió, aleshores a la oposició, qui va criticar un primer intent d'incrementar el sou del Secretari General i de l'Interventor Municipal. Segons recull l'acta del ple municipal del passat 28 de Gener del 2011, CiU va votar en contra d'un catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament que contemplava un increment de sou pels dos alts funcionaris. Aleshores, el portaveu convergent assegurava que 'els augments de sou en temps de crisi no toquen'.

Andreu Martín: 'costa entendre que s'incrementi el sou dels que més cobren en 1.500¤ al mes... hi ha funcionaris a l'Ajuntament que no cobren aquests diners'

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?