Sociedad

Un milió de catalans no tindran calefacció aquest hivern per no poder-la pagar

Un milió de catalans no podran encendre la calefacció aquest hivern perquè no la poden pagar. Aquesta nit s'han convocat manifestacions amb espelmes a diferents places de Catalunya

Campanya contra la pobresa energètica de la Fundació Acció Benestar i DesenvolupamentFUNDACIÓ ACCIÓ, BENESTAR I DESENVOLUPAMENT

Ho alerta l'organització Fundació Acció, Benestar i Desenvolupament. Tot plegat és conseqüència de l'atur i de les deficiències energètiques d'alguns edificis.

En un comunicat , han xifrat en un 13 % l'impacte de la pobresa energètica - no poder mantenir l'habitatge a una temperatura de 18 graus a l'hivern i 25 a l'estiu - , fet que suposa un augment de cinc punts respecte a l'hivern anterior , quan se situava al voltant del 8% .

Les entitats han alertat que " moltes llars no podran afrontar unes condicions de vida amb un mínim de benestar a causa " malgrat l'arribada del fred , cosa que han atribuït al malbaratament energètic ia unes polítiques públiques que , segons les organitzacions , incideixen en la marginació de les persones amb menys recursos .

Más información

També han criticat els " deficients sistemes de calefacció i aïllament de nombrosos habitatges " a Catalunya , el que aguditza la pobresa energètica i els seus efectes en la població més vulnerable .

" Les contínues pujades de les factures d'electricitat i gas estan sent dramàtiques en multitud de llars catalanes , que encara no s'enfronten a un desallotjament " , han afegit , i han recordat que l'atur afecta més del 20 % dels ciutadans .

Diverses entitats han convocat per aquesta nit una manifestació amb espelmes en diferents places de Catalunya... Entre elles la plaça Sant Jaume de Barcelona.

"Amb els diners que ara tenim, es pot fer més contra la pobresa"

10:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20131017csrcsrcul_4.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00