Sociedad

Els candidats a les primàries del PSC hauran de presentar 150 avals de militants

Això és el que recull la proposta de reglament que està acabant de perfilar la federació de Barcelona, un document que no s'aprovarà fins a finals de desembre

Imagen de archivo del hasta ahora presidente del grupo municipal socialista en el Ayuntamiento de Barcelona, Jordi MartíXAVIER SÁNCHEZ

El document amb el que treballa el partit preveu que cada candidat, per poder-ho ser, ha d'aconseguir el suport d'un 5 per cent dels militants de la federació de Barcelona, o el que és el mateix 150 avals.L'han de recolzar també al menys mil persones no vinculades directament al partit, de forma que les candidatures que s'acabin formalitzant comptin també amb un suport ampli entre els ciutadans que no estan directament vinculats amb el PSC.

De fet, aquest suport més ampli és el que busca també el partit de cara a les properes eleccions municipals. I les primàries que planteja són obertes, és a dir, que a més de militants i simpatitzants podrà votar qualsevol ciutadà que estigui empadronat a Barcelona i que tingui com a mínim 16 anys.

Más información

Un altre dels aspectes que recull la proposta de reglament és que l'elecció serà a doble volta. En la primera ja es podria proclamar un candidat si hi ha una persona que obté més del 40 per cent dels vots i està a 10 punts del segon més votat.

Aquesta proposta de reglament es podrà consultar per internet a partir de dimecres i es poden introduir modificacions fins que s'aprovi definitivament el 19 de desembre en el consell de federació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00