Sociedad

Prohibir el 'fracking' a tot Espanya

La plataforma 'Aturem el fracking' vol anar més enllà i aconseguir la prohibició d'aquesta tècnica d'extracció de gas a tot el territori espanyol. A més, demana a la Generalitat que prohibeixi per llei el fracking per frenar futures prospeccions.

La polémica técnica del 'fracking' o fractura hidráulicaBARRYONENERGY

Són els propòsits que la plataforma 'Aturem el fracking', amb més de 50.000 adherits, ha exposat aquest dimarts al Parlament davant la comissió que estudia aquesta tècnica d'extracció de gas. Una tècnica que es basa, recordem-ho, en perforar el sòl i injectar-hi aigua a pressió amb additius químics i sorra fins a arribar al gas.

La plataforma celebra que el govern de la Generalitat hagi denegat les prospeccions que s'havien de fer a Catalunya, però vol anar més enllà i aconseguir que es prohibeixi per llei tant a Catalunya com a la resta d'Espanya. Jaume Moya, un dels portaveus de la plataforma, defensa que "si Catabria o La Rioja ja han prohibit el fracking, perquè no pot fer-ho Catalunya?". La plataforma treballa també perquè la Comissió Europea prohibeixi aquesta tècnica.

Más información

El diputat de CiU, Antoni Fernandez Teixidó, ha recordat que el seu partit, juntament amb la majoria de grups parlamentaris, ja treballa per "presentar i promoure projectes legislatius necessaris per impedir que en el futur es puguin executar prospeccions de combustibles fòssils a Catalunya".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00