Sociedad

7 detinguts pels atacs al Club Paradise de la Jonquera

Els Mossos han detingut 7 persones ( 6 de nacionalistat espanyola i un setè, francés) considerades les autores materials de la cadena d'atacs amb explosius i amenaces contra el macroprostíbul Paradise de La Jonquera a finals de l'any passat

Un operario sube a su grua el vehículo del que artificieros de los Mossos d'Esquadra han retirado esta noche un artefacto explosivo del interior. Un grupo de cinco personas armadas había dejado aparcado el vehículo frente al macro prostíbulo 'Paradise' de La Jonquera (Girona)EFE / Robin Twonsend

Els arrestats haurien cobrat per fer aquesta feina però els mossos no han pogut provar qui va fer l'encàrrec, malgrat que les sospites recauen sobre la competència de l'amo d'aquest club.

Els detinguts, sis de nacionalitat espanyola i un setè francés, vivien a Blanes i Lloret de Mar i segons la investigació, que ha durat 11 mesos, haurien col.locat els explosius per espantar la clientela de José Moreno, el propietari del macroprostíbul Paradise, que té 80 habitacions i que va obrir les portes el 2010. L'operació s'ha fet de matinada amb un fort desplegament policial.

Más información

A finals de l'any passat, 5 individus van deixar un Opel Astra al pàrquing del local carregat amb TNT, un quilo de dinamita, dues bombones de butà i una metxa de 5 metres, que va acabar fallant. Després d'abandonar el cotxe, van fugir en un Porsche Cayenne, robat a França i el van cremar a Capmany. Volien esborrar possibles empremtes però es van oblidar un detall: la policia va trobar l'ampolla de líquid inflamable que van fer servir per encendre'l i a través del codi de barres van arribar fins a la botiga on van comprar el producte i a través de les càmeres van aconseguir identificar-los.

Els mossos també tenen altres imatges reveladores com per exemple els dos vehicles anant un darrera l'altra unes hores abans de deixar els explosius al prostíbul. Amb tot, els 11 mesos d'investigació de la Unitat Central de tràfic d'éssers Humans no ha permès tancar el cercle i esbrinar qui va encarregar a aquests delinqüents a sou que cometessin els atacs.

El 12 de desembre dos individus ja havien llançat dues granades contra el club que van destrossar un lavabo, i la nit de cap d'any una falsa amenaça de bomba va obligar a desallotjar el local i va esguerrar la festa als clients i sobretot a l'amo d'aquest negoci. Els arrestats declararan en els pròxims dies davant del jutge de Figueres que ha dirigit la investigació.

Una curiositat: l'operació es diu Rockefeller en un joc que van fer els mossos entre el nom del propietari del Paradise; José Moreno i el popular ventríloc José Luis Moreno.

El propietari del Paradise assegura que "no ha tingut mai cap problema amb màfies"

09:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130107csrcsrsoc_8.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00