Sociedad

Qui ha pujat el vídeo de les menors?

Els Mossos d'Esquadra i la Fiscalia de Menors investiguen qui ha publicat a Internet un vídeo en què apareixen dues adolescents de Barcelona quasi despullades i fent-se petons.

AGENCIA ATLAS

Segons ha pogut saber la Cadena SER, la policia ha detingut ja un jove que podria haver posat a la xarxa aquesta comprometedora gravació.

Más información

Un joc d'adolescents ha acabat als despatxos de la Unitat d'Investigació de la comissaria dels Mossos a Esplugues de Llobregat. Dues noies d'uns 16 anys van gravar-se al lavabo amb el telèfon mòbil tocant-se i fent-se petons. A les imatges van quasi nues: només porten un tanga i una d'elles un tros de roba rosa sobre els pits. Al final dediquen el vídeo als "rositas", dos adolescents bessons molt populars a Barcelona entre la resta de joves: "Buenos días rositas", diu una de les noies, que porta el seu telèfon mòbil a la mà i enregistra l'escena a través del mirall.

El problema és que aquest vídeo tan explícit va acabar arribant a internet. Les declaracions dels seus protagonistes davant la policia són contradictòries. Elles neguen haver enviat les imatges als bessons mentre que un dels germans ha assegurat que les noies van fer-li arribar el vídeo a través del whatsapp.

El noi diu que van ser dos amics seus qui van descobrir l'escena remenant el telèfon. Un d'aquests joves, que és major d'edat, ha estat detingut pels mossos com a responsable presumptament de la difusió del vídeo. La detenció ha quedat sense efecte a l'espera que el jutge mogui fitxa. La resta d'implicats són tots menors i la fiscalia n'està al cas.

El vídeo ha corregut com la pólvora a través de la xarxa de whatsapp i és fàcil trobar-lo a internet. Les dues adolescents estan passant un mal tràngol i reben mostres de solidaritat d'alguns dels seus amics que qualifiquen d'error el que ha passat. A internet, fins i tot, hi ha pàgines de suport creades expressament per aquest cas.

<a name="despiece1"></a>Responsabilitat Penal i Responsabilitat Social

Els responsables de la difusió del vídeo haurien comès un delicte de revelació de secrets, segons el vocal de la Secció de Dret de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, Carlos Basteiro-Bertolí. L'advocat també considera que podrien haver violat el dret a la intimitat, tot i que reconeix que això és més difícil de provar.Basteiro-Bertolí explica però que, penalment, la responsabilitat és tant de les persones que passen aquest vídeo a uns tercers, com de qui ho acabi penjant massivament a la xarxa, perquè, tant en un cas com en l'altre, hauràn fet un ús diferent de la gravació de la que preteníen les seves autores.Responsabilitat civil a banda, el vocal de l'ICAB també parla d'uns responsabilitat social, de les dues noies i del seu entorn. Explica que els adolescents han de ser conscients del que són les xarxes i dels usos que es pot acabar donant al material que s'intercanviin a través de les noves tecnologies.En aquest sentit, l'advocat considera que cal insistir en la formació i la pedagogia. Tot i així també creu que cal un canvi generacional perquè els pares siguin conscients per la seva pròpia experiència dels perills de les xarxes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00