Sociedad

Perill d'esclat social

Ho adverteix el nou president del Cercle d'Economia, Anton Costas. Diu que si no es fa res, es pot produir el que ja ha passat amb els joves a França o a Londres

El nou president del Cercle d'Economia, Anton CostasACN

Anton Costas, catedràtic d'economia, serà nomenat aquesta tarda President del Cercle d'Economia, en substitució de Josep Piqué. El nou president del lobby econòmic més important de Catalunya ha advertit que si no s'actua amb decisió, la creixent desigualtat pot provocar un esclat social dels joves com el que s'ha viscut a França o a Londres.

I ha assegurat també que és un error que el govern de Rajoy no doni resposta al procés sobiranista que considera, és fruit del malestar social: "És un error per part del govern, del sistema polític no donar resposta a aquest malestar i creure que és com un soufflé que acabarà baixant per ell mateix i per tant el que cal fer és esperar sense més i que les coses tronaran a ser com eren. Jo crec que això és un error"

Más información

El que serà president del Cercle ha defensat un nou contracte social perquè el vigent ''mostra signes d'esgotament''. Entre els reptes a revisar d'aquest contracte social del futur, Costas ha identificat el mercat laboral, l'estat de benestar, una reforma fiscal, un nou de model de finançament per a les comunitats autònomes i un nou repartiment de l'equilibri econòmic i territorial de l'Estat.

Costas ha defensat la necessitat del retorn de la política per encarrilar aquest nou procés i en aquest context ha reclamat que com va passar en el moment de la transició democràtica la societat civil intervingui en el debat. En aquest context, Costas ha apel·lat a la responsabilitat social del Cercle per forma part de les institucions que han de liderar aquest procés de canvi i d'influir ''en l'agenda política del país''.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00