Sociedad

Arxivat el cas d'espionatge Método 3

L'Audiència de Barcelona arxiva el cas en considerar que les persones afectades van donar el seu perdó, tant a Método 3 com als seus treballadors, així com a la resta d'implicats

El restaurant 'La Camarga' on es va espiar el dinar entre Alícia Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol FerrusolaACN

És el que es coneix com el perdó de l'ofès

Más información

L'Audiència de Barcelona ha arxivat la causa penal del cas 'Método 3', en donar per bo l'acord entre l'agència de detectius i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, qui va concedir el 'perdó de l'ofès' a Metódo 3 tot i ser gravada en un dinar. Un cop arxivada la via civil, la fiscalia va demanar mantenir oberta la penal, en considerar que la importància pública de Camacho no permetia tancar el cas i afegia que hi podia haver altres delictes o imputats. Després dels recursos dels imputats i de la pròpia Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Maria Victoria Álvarez, l'altra interlocutora de la gravació, ara l'Audiència tanca el cas, deixant la porta oberta si hi ha nous indicis.

La conversa entre Camacho i Maria Victoria Álvarez del juliol del 2010 al restaurant La Camarga va ser gravada per Método 3, però encara es desconeix qui va encarregar-ho. Segons Francisco Marco, director de l'agència, la gravació no va ser delicte perquè algú de l'entorn de Camacho la va ordenar, tot i que mai ha dit qui va ser. Malgrat especular-se que podria haver estat encarregat per l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza, i que la gerent del partit va ser imputada, aquest mai ha declarat per aquest cas.

Camacho i Álvarez van arribar a un acord extrajudicial amb Marco per tal de tancar el cas a canvi de 80.000 euros per la líder popular, però la fiscalia va demanar que no es tanqués la via penal, en considerar que la rellevància política d'una de les espiades era suficient motiu per anar més al fons de la investigació i determinar qui havia encarregat la gravació.

Tots els imputats, els treballadors de Método 3 i Lluïsa Bruguer, gerent del PSC, van recórrer la decisió del jutjat d'instrucció de mantenir obert el cas, mentre que la fiscalia hi va donar suport. Ara l'Audiència dóna la raó a Camacho, Álvarez i als imputats, i argumenta que el perdó de l'ofès extingeix la via penal, encara que l'ofès sigui un personatge rellevant, i més tenint en compte que tots els possibles implicats han arribat a un acord per tancar el cas i que no hi ha més indicis de suposats culpables o nous delictes a investigar.

Si fos així, l'Audiència ha admès que es podria reobrir la causa per aquests punts nous concrets, però no la causa principal, que dóna per closa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00