¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La primera immersió de l'Ictineu, a una piscina

El submarí Ictineu 3, fabricat íntegrament a Catalunya, ha realitzat avui la seva primera prova sota l'aigua i l'ha superat amb èxit. En qüestió de setmanes es provarà al mar i s'espera que l'any vinent ja pugui participar en missions científiques

L'Ictineu fa la seva primera immersió de prova, a una piscina de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat /

L'Ictineu 3 és un petit submarí de factura catalana, que pot baixar 1.200 metres de profunditat i en el que poden submergir-se 3 persones en una mena de càpsula de gran visibilitat.

La prova a l'aigua del submarí s'ha fet en un lloc ben peculiar: una gran piscina de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, molt a prop d'on s'ha anat construint durant els últims anys un projecte que es va iniciar fa una dècada i que finalment s'ha fet realitat.

Ja ha passat les proves de taller durant els últims mesos, avui les d'aigua han demostrat que flota, es manté estable i es mou sota l'aigua. Ara el repte és provar-lo a mar obert.

Amb una inversió de 2 milions i mig d'euros, el submarí està fet per utilitzar-se en investigacions científiques submarines però tampoc es descarta el seu ús recreatiu. De fet, els seus responsables estan tractant de treure-li rendiment a Catalunya però de moment els autèntics interessats es troben a l'estranger.

Cargando