Sociedad

Portbou ha de pagar a l'exalcalde Paco Martínez més d' 1'3 milions d'euros

El Tribunal Suprem obliga l'ajuntament de Portbou a pagar a l'exalcalde, Paco Martínez, 1.361.544,75 euros per l'expropiació d'una finca. Són més diners dels que el consistori ha destinat aquest any a inversions i a pagar els treballadors municipal i representa gairebé el 70% del seu pressupost anual

El Tribunal Suprem posa punt i final a un litigi que va començar fa més de 10 anys quan l'ajuntament va voler expropiar una finca propietat de la societat Port Mart, que és de l'exalcalde. Llavors, aquesta societat va iniciar l'expedient de justipreu, que vol dir que el Jurat d'Expropiació de Catalunya ha de fixar el valor d'una finca, en aquest cas, una zona verda situada a la carretera de Portbou a Cerbere que el pla general de Portbou havia inclòs com a finca urbana.

Després d'un periple per despatxos i tribunals, i de diverses valoracions a l'alça per part d'uns i a la baixa per part dels altres, la sala segona del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fixar el preu d'aquest terreny el 21 de juliol de 2010. Però l'ajuntament de Portbou, que no hi estava d'acord, va presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem que ha rebutjat un per un tots els seus arguments.

Això vol dir que la sentència es converteix en ferma i que l'ajuntament haurà de pagar més 1.361.544,75 euros a l'exalcalde Paco Martínez, una quantitat que posa en greus dificultats econòmiques el consistori. Aquesta quantitat suposa més que la suma dels diners que aquest any ha destinat l'ajuntament a inversions i a despeses de personal municipal. De fet, l'Ajuntament de Portbou té un pressupost anual que supera de poc els 1'9 milions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00