Sociedad

Un any de l'ERO d'ERCROS a Flix

El comerç comença a ressentir-se, tot i que asseguren que el pitjor encara ha de venir. Els joves de la comarca emigren davant la impossibilitat de trobar feina.

Manifestació massiva davant el consistori flixancoADRIANA MONCLÚS

Avui fa un any que ERCROS, a Flix va fer pública la seva voluntat de reduir dràsticament la plantilla. L'anunci de l'empresa deixava en stand-by el futur del municipi de la Ribera d'Ebre, i de fet, de bona part de la comarca... Durant anys, 'La Química' ha estat el principal focus de creació de llocs de treball i de dinamització econòmica de la zona. Un any després, amb més de 70 treballadors acomiadats i amb un futur incert, el municipi comença a notar els efectes de l'ERO.

Inicialment, l'ERO havia de deixar al carrer 150 treballadors... finalment se'n van acomiadar 72, un fet que mai ha suposat una bona notícia per Flix i el seu entorn. El comerç ja se n'està ressentint, tot i que els botiguers creuen que 'el pitjor arribarà quan els acomiadats deixin de cobrar el subsidi de l'atur'. Miquel Ferrús el president de la Unió de Comerciants de Flix, considera que ' les persones grans seran les que més dificultats tindran un cop se'ls acabi la prestació. Què han de fer persones de més de cinquanta anys que no han treballat en cap altre lloc en tota la seva vida?'.

Reptes de futur: i ara què fem?

Actualment unes 120 persones continuen treballant a la Química de Flix tot i que la situació és més complicada que mai: no s'està assolint la previsió de producció i a més, a l'horitzó hi ha una normativa europea que marca que ERCROS haurà de fer inversions milionàries si vol continuar operant. Una inversió amb la que ni el consistori ni tampoc els treballadors hi tenen confiança. D'aquí que el President del Comitè d'Empresa, Francisco Garcia, aposti per la biomassa com a alternativa. Assegura 'que és un projecte que sempre ha estat present, i que quan se li ha plantejat a l'empresa mai l'ha descartat frontalment'.

Per la seva banda, l'Ajuntament treballa per implantar d'altres activitats industrials al municipi. La voluntat és impedir que el jovent continuï marxant del poble i de la comarca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00