Sociedad

Troben una bomba de la Guerra Civil a Flix

La troballa ha obligat a desallotjar alguns veïns de Flix, a la Ribera d'Ebre. Segons les primeres hipòtesis tot apunta que es tractaria d'una bomba de la Guerra Civil que no va explotar. Agents dels Mossos i de la Guàrdia Civil treballen per desactivar-la.

Bomba trobada al C/ de les Escoles de FlixFRANCESC BARBERO (CEDIDA)

Aquest migdia, mentre es feien unes obres al carrer de les Escoles de Flix, un punt força cèntric i transitat pels vianants de Flix, ha aparegut l'artefacte. S'ha desplegat un fort dispositu de seguretat, onts municipals expliquen que per prevenció, s'ha desallotjat les cases situades a un radi de cent metres al voltant d'aquest punt i s'ha tallat el carrer al trànsit i també s'han suspès les activitats al Casal Sant Jordi.

Flix un punt calent de la Guerra Civil

Tot apunta que es tracta d'una bomba de la Guerra Civil, d'uns 50 quilos. I és que Flix va ser una zona molt castigada abans i durant la Batalla de l'Ebre. Francesc Barbero, regidor de Protecció Civil del municipi, explica que "abans de la Guerra Civil l'objectiu era la fàbrica, els bombardejos tenien poca precisió i acabava rebent també el poble" i afegeix "per l'aparença i a l'espera que ho confirmin els tècnics sembla el tipus de bomba molt usual durant els bombardejos de la Guerra Civil de 50 quilos".No és la primera vegada que es troba un artefacte d'aquestes característiques a aquest municipi de la Ribera d'Ebre, durant la darrera renovació dels serveis del carrer Sant Roc ja va en va aparèixer una, i també durant la construcció del reg de les Garrigues.

Treballen per desactivar-la

En aquests moments agents dels Mossos d'Esquadra treballen juntament amb la Guàrdia Civil per tal de desactivar-la. Fonts municipals confien que tot plegat quedi solucionat aquesta tarda i els veïns desallotjats, que encara no han estat comptabilitzats, puguin tornar a casa seva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00