Sociedad

L'exconseller Castells reconeix que van pecar d'excés de confiança

L'exconseller d'Economia, que ha declarat en el judici de l'Hotel del Palau, ha acusat Millet i Montull d'incomplir el conveni d'aquest projecte

L'exconseller d'Economia, Antoni Castells, declara al judici de l'Hotel del Palau com a testimoniMONTSE RIART

L'exconseller d'Economia, Antoni Castells, reconeix que van pecar d'excés de confiança en la tramitació de l'Hotel del Palau. Castells, que ha declarat com a testimoni en el judici, ha acusat Millet i Montull d'incomplir el conveni que van signar entre el Palau, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

Aquest conveni marcava que el Palau havia de comunicar immediatament el canvi de titularitat de l'hotel. El problema, segons Castells, és que van donar per fet que el Palau faria les coses ben fetes i això no va passar.

Más información

L'exconseller ha reconegut que la Directora de Patrimoni, Imma Turu, va confiar en la paraula de Millet pel pes de la institució que representava: "Em va explicar una cosa que em va semblar raonable, em va dir que l'havia anat a veure el President de la Fundació del Palau, una persona respectable, d'una entitat respectable" i que li va demanar que "guanyessin temps", amb "el compromís que els informarien" del canvi de titularitat.

Castells ha insistit una vegada i una altra que el conveni era "impecable" i que establia de manera clara que s'havia d'informar "immediatament" del canvi de titularitat, perquè la Generalitat pogués reclamar l'aval. El problema és que els exresponsables del Palau no ho van fer.

El fiscal li ha preguntat a l'exconseller si "no hi havia massa confiança en aquell moment amb Millet" i per què no hi va haver "una fiscalització concreta, una participació més directa d'algú de la Direcció General de Patrimoni", però Castells ha insistit que si el conveni s'hagués complert no hi hauria hagut cap problema.

De fet, ha explicat que mentre ell era conseller, sovint els convenis no es signaven amb totes les parts alhora. En el cas del primer conveni per l'Hotel del Palau, Castells ha explicat que tenia "el vist-i-plau dels serveis jurídics", però ha reconegut que "l'informe jurídic preceptiu no es va incorporar fins la segona signatura".

Tot i així, l'exconseller d'Economia ha defensat "l'interés públic" del projecte de l'Hotel, independentment de qui en tingués la propietat. També ha negat haver rebut "pressions de Millet i Montull".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00