¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Una desena d'entitats qualifiquen d'elitista la reforma de la Diagonal

La plataforma "Diagonal per a Tothom" ha presentat 25 al·legacions que inclouen com un element prioritari la unió dels tramvies

Representació de la unió dels tramvies per la Diagonal /

La Federació d'Associacions de veïns, els sindicats i diverses entitats com l'Associació Promoció del Transport Públic demanen a l'Ajuntament que retiri el projecte de reforma de la Diagonal. Creuen que el projecte no ha tingut en compte l'opinió dels ciutadans i que bàsicament respon als interessos dels comerciants de la zona.

El President de la FAVB, Lluis Franco Rabell, considera que la reforma es fa atenent els "interessos i fins i tot els prejudicis" dels botiguers de la Diagonal.

Entrant en detall, el President de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol, critica que no s'hagin plantejat canvis als carrils centrals de la Diagonal. Explica que això suposarà la continuïtat dels problemes de mobilitat que afecten els vehicles privats perquè no poden girar des dels carrils centrals en aquest tram i també els autobusos que tenen una de les velocitats comercials més baixes en aquest punt.

La Plataforma Diagonal per a Tothom reclama que es retiri el projecte actual i s'abordi una reforma més ambiciosa que inclogui la unió dels tramvies. Asseguren que si es tira endavant el projecte actual, igualment s'haurà de revisar a curt termini. Per incorporar el tramvia i per fer obres al col·lector central de l'Avinguda.

Sobre aquest punt, l'Ajuntament reconeix que d'aquí un temps s'hauran de fer modificacions al col·lector que recorre la Diagonal. Expliquen que això no s'ha tingut en compte en el projecte actual perquè encara no hi ha una previsió de com i quan s'haurà d'actuar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?