Sociedad

Només 2 grups lluiten per la T-Mobilitat

Dels 4 consorcis que optaven inicialment a implantar el nou sistema de pagament del transport públic es mantenen els de Caixa Bank i el Corte Inglés

Una màquina cancel.ladora de bitllets que funciona amb el sistema "contact less" de pagament sense contacteEDUARD NAVARRO

En les darreres setmanes, dos grups empresarials s'han retirat del concurs per gestionar la T-Mobilitat, el nou sistema de pagament del transport públic.

A primers d'aquest any, l'Autoritat del Transport Metropolità va iniciar un procés de diàleg competitiu amb 4 agrupacions empresarials . Vol dir que va començar a parlar amb elles per acabar de definir els detalls tecnològics i funcionals que ha de tenir el nou sistema de pagament.

Però superada la primera fase del diàleg, el grup d'IBM i Telvent i el de Ricoh i Mastercard han renunciat a continuar. Per tant ara la cosa està entre dos consorcis. El que formen Caixa Bank, Fujitsu, Indra i Marfina i el que agrupa Informàtica El Corte Inglés, Etra, una filial de Xerox, i 10 operadors de transport de viatgers (OPENCAT).

Más información

Un d'aquests grups acabarà implantant la nova tecnologia que es basarà en targetes amb xip i no amb banda magnètica que farà més difícil el frau i permetrà fer descomptes en funció dels viatges que faci cada usuari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00