Sociedad

Ordenen que els condemnats pel cas Pallerols entrin a la presó

El govern central ha denegat l'indult a l'empresari Fidel Pallerols i a l'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Gavaldà, condemnats pel finançament irregular del partit

Fidel Pallerols tras recoger la sentencia en la Audiencia de BarcelonaACN

L'Audiència els havia condemnat a menys d'un any de presó per haver desviat al partit part de les subvencions europees que rebien les acadèmies de l'empresari andorrà. Ara ordena que ingressin de manera immediata a la presó.

L'Audiència de Barcelona volia que tant l'empresari Fidel Pallerols, com l'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Pallerols, i també l'exdirector de Treball, Lluís Gavaldà, complíssin entre reixes tota la condemna per petita que fos.

Deien els magistrats que havien "de donar exempl"e i que seria fins i tot "obscé" que en temps de crisi un fet tant greu com el finançament irregular d'un partit quedés sense càstig.

Más información

Ara que el Govern Central els ha denegat l'indult, vol que entrin a presó. Si no hi van pel seu propi peu, de "manera voluntària i immediata", emetrà una ordre de cerca i captura perquè els hi facin entrar.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ja va dir que no pensava condedir cap més indult en casos de corrupció. A L'Hora L de SER Catalunya, el catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona, Joan Josep Queralt, posava en dubte que aquesta intenció fos sincera o fruit de la presió social recent, perquè fins ara s'havia indultat "funcionaris i banquers".

Queralt, que s'ha mostrat "agradablement sorprés", per la denegació de l'indult als condemnats pel Cas Pallerols, recorda que de voluntat política per canviar la petició de gràcia no n'hi ha hagut cap, perquè la Llei "només s'ha modificat una vegada, l'any 1988".

El catedràtic creu que l'indult només s'hauria de concedir "en dos casos": quan la tramitació del cas "s'ha endarrerit excessivament" i quan "per la matemàtica processal", s'acaba imposant als condemnats "penes molt elevades" pel delicte que han comés.

Els tres condemnats pel Cas Pallerols van desviar a Unió 388.000 euros de les subvencions que rebien les acadèmies de l'empresari Fidel Pallerols per fer cursos de formació a aturats. El partit de Josep Antoni Duran i Lleida, que a la sentència va reconèixer haver-se beneficiat d'aquests diners, ja els ha tornat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00