Sociedad

Un documental amb ADN

Els impulsors del projecte del Banc d'ADN per trobar als familiars desapareguts durant la Guerra Civil Espanyola volen gravar un documental per tal de donar a conèixer aquest projecte a tots els catalans.

Un dels impulsors del Banc d'ADN en sosté una mostraACN

El projecte del Banc d'ADN que impulsen dos joves catalans amb familiars desapareguts durant la Guerra Civil espanyola iniciarà el proper 13 de maig

El documental sobre tot el procés que s'està vivint i per tal que aquest projecte arribi al màxim de població es vol finançar a través d'un verkami. Segons Roger Heredia, un dels impulsors del banc, l'objectiu del documental és: "explicar a fons a tots els catalans en què consisteix aquest Banc d'ADN per a què el coneguin i puguin aplicar-ho a les seues famílies".

Más información

El documental vol recollir tot el procés que seguirà el Banc d'ADN des de la presa de mostres d'ADN, l'obertura de fosses, la posterior comparativa, i la identificació de restes, fins arribar a l'entrega a les famílies. Segons Heredia "és un projecte molt important, per això demanem la col?laboració ciutadana".

El projecte està pressupostat amb uns 15.000 euros, les persones que accedeixin a la pàgina del verkami del Banc d'ADN podran visualitzar un vídeo explicatiu i realitzar les seues donacions a partir d'un euro i fins la quantitat que vulguin.

<a name="despiece1"></a>Un projecte amb el suport del Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya ja va donar el seu suport al Banc d'ADN el passat mes de desembre aprovant una moció de modificació de la llei de fosses, amb l'objectiu que properament es puguin començar a obrir les 240 fosses comunes que hi ha a Catalunya, fins al moment tant sols se n'han obert dos. Paral&#x2022;lelament el banc ha demanat diners a la Generalitat per tal de poder subvencionar les proves d'ADN, que tenen un cost de 150 euros per persona.El Banc d'ADN té registrades 4.600 famílies catalanes que busquen als seus familiars desapareguts durant la guerra civil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00