Sociedad

Agricultura fa el primer cicle formatiu dual sobre ramaderia

El Departament d'Agricultura endega aquest curs, mig teòric i mig pràctic, per donar a conèixer les eines de control sanitàries en un món encarat a l'exportació

Presentació del cicle formatiu dual en ramaderia- FOTO:RÀDIO LLEIDA-

Agricultura endegarà el curs vinent el primer cicle formatiu dual dedicat a la ramaderia. L'escola de capacitació agrària de Vallfogona de Balaguer farà la formació, i les empreses ramaderes acolliran les pràctiques per ensenyar els controls en sanitat animal necessaris per exportar.

I és que el 60 per cent del producte ramader català va a l'estranger. D'aquí aquest cicle formatiu de ramaderia i assistència en sanitat animal. Cal un coneixement de tots els àmbits productius: des de la reproducció, a la manipulació de maquinària, o a l'atenció veterinària.

Tot plegat, tenint en compte, diu el director general d'agricultura, Miquel Molins la nova normativa de benestar animal de la Unió Europea. "La gent ha de saber amb què està treballant-apunta Molins- El llibre de fitosanitaris, de medicaments, la formació de la gent en benestar animal i amb gestió mediambiental, tot això ho requereix el comerç que tenim ara".

Els dos cursos que composen el cicle formatiu tindran una part formativa i una pràctica, on els alumnes rebran una remuneració per treballar en alguna empresa del sector.

El Director General d'Agricultura, Miquel Molins, explica la utilitat del curs

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140509csrcsrcat_14.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00