Sociedad

El fiscal demana dos anys de presó per Bustos, Fernández i l'alcaldessa de Montcada

El diputat socialista, preguntat per aquesta emissora, assegura que mantindrà l'acta de diputat però que renunciarà al sou i a l'activitat quan es fixi la data del judici

Manel Bustos i Daniel FernándezACN

També demana que els inhabilitin per exercir qualsevol càrrec públic durant sis anys, a més d'una multa de 108.000 euros

Segons l'escrit del fiscal Anticorrupció, Fernando Bermejo, el diputat socialista i l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, van fer valdre la seva posició dins del PSC per pressionar l'alcaldessa de Montcada, Maria Elena Perez, perquè contractés una excàrrec del tripartit, tot i que no havia superat el procés de selecció i tot i que sabien que era il·ligal.

Más información

En una de les converses intervingudes pels investigadors, Bustos assegura que la dona "està al mercat" i en una altra, Fernandez diu que ha demanat a l'alcaldessa que al "no apte" de la seva valoració, "li tregui el no", perquè la contractin.

El fiscal entén que Pérez va acabar cedint a les pressions i que va baixar el llistó del procés de selecció per fitxar la dona. Demana dos anys de presó per Fernandez, per Bustos, pel seu germà i per l'alcaldessa de Montcada, que els inhabilitin durant sis anys i una multa de 108.000 euros.

Aquesta redacció s'ha posat en contacte amb el diputat, que ha assegurat que la seva intenció és mantenir l'acta i renunciar al sou i a exercir de diputat quan es fixi la data del judici.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00