Sociedad

Dalmau: "hem hagut de pendre decisions molt dures però necessàries"

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha qualificat el mandat com a "molt complicat" a causa de la situació econòmica viscuda al municipi.

L'alcaldessa als estudis de Ràdio Reus.JORDI CARTAÑÁ

L'expedient de regulació a la plantilla de treballadors de l'ajuntament o l'escola de música són tan sols dos dels conflictes viscuts pel govern municipal de Cambrils, que en els darrers tres anys ha hagut de fer retallades i supressions importants per tal de sanejar les arques de l'administració.

L'alcaldessa, Mercè Dalmau, recorda com era tot plegat al 2011: "hi havia 10'5 milions d'euros en pòlisses de crèdit que no es van poder renovar, ies treballava amb pressupostos ficticis i inflats. Cal tenir en compte també la cojuntura econòmica de crisi". Dalmau explica que es va encarar amb els problemes: "s'han pres decisions molt doloroses, però hem aconseguit endreçar econòmicament el municipi".

Moments de tot tipus

Si hagués de destacar un moment dolç, Dalmau tria el moment de la presa de possessió com a alcaldessa. Pel que fa al més dur, subratlla el procés d'ERO a l'ajuntament. Sigui com sigui, també vol deixar clar que no canviaria cap de les decisions preses fins ara.

Encarant el futur

Dalmau mira el futur amb optimisme i assegura que un bon pal de paller és l'atracció d'inversió privada i l'hotel de luxe que es farà a la plaça del Pòsit, les obres del qual començaran a l'octubre.

<a name="despiece1"></a>EL PERFIL: Mercè Dalmau

Mercè Dalmau és alcaldessa de Cambrils des del juny del 2011, a on CiU governa conjuntament amb el PP i la Plic. És la primera dona que aconsegueix arribar a l'alcaldia del municipi, i sempre destaca la tasca dels exalcaldes convergents Josep M. Panisello i Joan Serra. Dalmau coneixia bé les dinàmiques municipals abans d'agafar el ceptre, ja que havia estat durant anys regidora a la oposició.

HORA L | Fem balanç de 3 anys de mandat municipal amb Mercè Dalmau.

25:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140519csrcsrcat_28.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00