Sociedad

Reforçaran l'església de Constantí perquè no caigui a trossos

Constantí reforçarà els fonaments de l'edifici per arreglar les esquerdes aparegudes fa més de dos anys.

ACN

La part esquerra de l'església de Sant Feliu té esquerdes al paviment, les voltes i la façana. Un estudi geotècnic del subsòl va concloure, fa pocs mesos, que el terreny és inestable i que hi ha argiles expansives, entre d'altres. Fa mesos que l'arquitecte Josep Maria Bartolomé treballa per trobar una solució adient al problema.

L'arranjament de l'edifici es farà mitjançant un sistema de micropilotatge, que donarà més estabilitat als fonaments i en repartirà el pes. Bartolomé explica que encara s'han de fer més estudis: "manca realitzar dos sondejos més, a la part dreta de l'església -que no està afectada pel moviment i on no hi han aparegut esquerdes-, i al campanar, per saber si els seus fonaments són iguals que els de la resta de l'edifici".

Apuntalaments per seguretat

Per tal d'evitar riscos per les persones que participen a les activitats litúrgiques de l'església s'han hagut d'aplicar algunes mesures de seguretat, com apuntalar l'arcada que aguanta el cor. També s'ha fet un pòrtic a l'entrada de l'edifici perquè no caigui el llindar ni la imatge que hi ha sobre la porta, i s'ha substituït la rosassa, que s'estava desencaixant, per una roda de carro, després de retirar el vitrall. En una de les voltes de l'interior de l'església, on també hi han aparegut esquerdes, s'hi ha instal·lat una malla per evitar despreniments.

Manca de finançament

Des de la parròquia, mossèn Joaquim Claver ha explicat que s'han hagut de fer càrrec del cost dels estudis i treballs previs del projecte d'arranjament de l'església, que sumen 80.000 euros. A més, tot i que encara no se sap quan costarà l'obra, Claver s'ha mostrat preocupat pel finançament. Paral·lelament, també estan buscant un espai on poder celebrar el culte mentre durin les obres, ja que s'haurà de tancar l'església.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00