Sociedad

Pellicer: "L'Ajuntament va molt millor. Quan acabem el mandat el deixarem endreçat"

L'alcalde de Reus,Carles Pellicer, ha justificat la pujada d'impostos, el de l'IBI i el de les escombraries, emparant-se en que s'ha de complir la llei per tal de cenyir-se a informes de l'interventor que així ho avalen.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, als estudis de Ràdio ReusMARTA BONILLO

CiU i PP prometien a la seva arribada al govern a través del seu pacteque reduirien els impostos. En canvi, el que van fer només arribar al govern ara fa 3 anys, en el primer ple d'ordenances, va ser incrementar-los. El 2013 un ciutadà de Reus pavaga un 32% més de la taxa d'escombraries i un 21% més d'IBI, una pujada que Pellicer ha justificat als micròfons de l'Hora L de SER Tarragona i Ràdio Reus. El batlle ha explicat que són dues qüestions ben diferents, per una banda l'IBI "es va pujar però no perquè el govern de Reus ho fés sinó perquè el govern de l'Estat va pujar un 10% l'impost un cop nosaltres ja l'haviem pujat segons l'IPC". En canvi pel que fa a la taxa de larecollida de les escombrarires assegura que la pujada s'ha fet tenint en compte informes de l'interventor que així ho aconsellaven "no podia continuar una situació irregular com la que hi havia. La recollida pneumàtica es pagava amb d'altres partides que no eren la de la de la brossa. El cost d'un servei s'ha de pagar amb el servei".

Shirota

L'alcalde de Reus també ha repassat algun dels temesmés espinosos que els últims mesos han posat a la ciutat en el punt de mira de les qüestions judicials. Pellicer ha reconegut que Shirota "era un projecte sòlid" però ha afegit "era un projecte que no tenia previsió. Només podiem posar diners però amb incertesa de com acabaria tot plegat". El batlle ha assegurat que tornaria a liquidar Shirota i defensa l'actuació del seu govern assegurant que era la millor que es podia dur a terme.

<a name="despiece1"></a>EL PERFIL: Carles Pellicer

Pellicer ha estat l'alcalde reusenc que va aconseguir ara fa 3 anys trencar l'hegemonia de 32 anys de govern socialista a Reus. Carles Pellicer, reusenc de naixament, va ser investit alcalde formant un pacte de govern amb el PP. Tot i això va ser regidor de CiU a l'Ajuntament de la capital del Baix Camp des de l'any 1997 al 199 i novament el 2003.El batlle reusenc compagina la seva tasca com alcalde amb la de diputat al Parlament de Catalunya des de l'any 1999. És conseller Nacional de CDC des de 1995 i va ser membre executiu del consell executiu Nacional de CDC des del 2001 fins al 2004.

HORA L | Fem balanç de 3 anys de mandat amb Carles Pellicer, alcalde de Reus.

26:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140527csrcsrcat_19.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00