Sociedad

Més vagues a les nuclears

Els treballadors de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs tornen a engegar una nova tanda de vaga aquest divendres.

Central Nuclear d'Ascó.ACN

A principis de setmana hi va haver una reunió amb la direcció que no va desencallar el conflicte.

Els treballadors d'ANAV (Associació Nuclear Ascó-Vandellós) convoquen més protestes intermitents des d'aquest divendres I fins el proper dia 16. Els representants de CCOO reclamen a la direcció un gest que permeti el desbloqueig de les negociacions i l'acusen de mantenir-se "enrocada": "les propostes suposen una precarització de les condicions laborals i salarials de les plantilles, i a més posen en risc l'explotació segura i fiable d'aquest tipus d'instal·lacions".

Más información

El sindicat, d'altra banda, considera "abusius" els serveis mínims establerts pel Ministeri d'Indústria pel nou cicle de vagues convocat de cara als mesos de setembre i octubre. És per això que presentaran al·legacions al respecte.

Anàlisi global de la situació de les nuclears espanyoles

Coincidint amb aquestes noves jornades de vaga, dilluns al matí es reunirà a Hospitalet de l'Infant la Coordinadora estatal de comitès d'empresa de les centrals nuclears per analitzar la situació global del sector al conjunt de l'Estat i veure quines mesures cal prendre al respecte.

<a name="despiece1"></a>CALENDARI DE VAGA

L'aturada està convocada a partir de les sis de la tarda i s'allargarà ininterrompudament fins el pròxim dilluns, a les sis de la matinada. El mateix cicle es repetirà des de dilluns a la tarda fins dimecres a la matinada i des del pròxim divendres 13 de juny a la tarda fins dilluns 16 a la matinada. Els sindicats reclamaven la retirada de la limitació de la ultra activitat del conveni per poder negociar amb més marge, però l'empresa s'hi va negar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00